info@phanet.nl Ondersteuning

Business Software

King DashboardKing FinancieelKing FacturerenKing HandelKing EnterpriseKing WMSVideo's King

King WMS

Kingb WMS is volledig geïntegreerd met King Business Software. WMS (warehouse management systeem) is het slimme gereedschap voor onder andere magazijnautomatisering, orderpicking, orderinvoer en inventarisatie. Zowel kleine als grote bedrijven gebruiken WMS.

 

Funcionaliteit

King WMS bestaat uit losse modules, zodat u enkel betaalt voor functies die u gebruikt.
Draadloze communicatie is geen aparte module, deze functie is beschikbaar in elke module van WMS.
 


 

Draadloze communicatie

De handscanners van KingMobile kunnen via draadloze communicatie zoals Wifi en FTP contact maken. U hoeft niet te wachten met synchroniseren totdat de handscanner weer terug in de lader is, alles wordt meteen verzonden naar King. Hierdoor kan voorraadinformatie dus ook meteen uit King worden gehaald en is dus altijd up-to-date.

Magazijnontvangsten

Registreer meteen welke artikelen u heeft ontvangen als ze binnenkomen door ze simpelweg in te scannen. Alles wordt direct in King verwerkt zonder dubbele invoer en de artikelen kunnen zelfs al aan een bestelling worden gekoppeld.

Orderpicking

Maak in King orders aan en stuur die direct naar een handcomputer. Vervolgens geeft deze precies aan waar u in het magazijn moet zijn en wat u daar moet oppikken. Zo makkelijk, zelfs een uitzendkracht kan u hiermee meteen het magazijn in sturen! Of u nu tien orders op een dag loopt of veel meer. U kunt de looproute aangeven, meerdere orders van een klant combineren en verschillende zones aangeven. Bijvoorbeeld een zone met kleine producten waar best tien orders tegelijk kunnen worden gelopen en een andere zone waar maar één product tegelijk kan worden opgehaald met een heftruck, dit kunt u allemaal instellen!

Magazijnmutaties

Verplaatst u producten binnen uw magazijn? Bijvoorbeeld als u eerst producten heeft geregistreerd onder ‘ontvangst’ en ze daarna naar de juiste plek in het magazijn verplaatst. Met deze module worden dat soort veranderingen al meteen verwerkt.

Bestellingen

Plaats meteen vanuit het magazijn bestellingen. Ziet u dat een product dreigt op te raken? Dat kan nu meteen worden bijbesteld!

Order entry / Balieverkoop

Met de Order Entry / Balieverkoop module kunt u meteen op uw handcomputer orders opmaken, of u nu onderweg bent of in uw magazijn staat. En zodra u verbinding maakt worden de gegevens gesynchroniseerd in King. U hoeft dus niet meer te wachten tot u bij een computer bent om orders op te maken en u heeft ook geen dubbele invoer meer.

Inventarisatie

In combinatie met King Artikelen kunt u direct uw artikelen inscannen in uw handcomputer zodat u een goed overzicht heeft zonder typfouten. Heeft u King Logistiek, dan kunt u ook direct voorraadverschillen registeren.

Replenishment

De voorraad in uw magazijn ligt verdeeld over verschillende locaties en ook winkels moeten over voldoende voorraad beschikken. In deze module wordt op basis van minimum- en maximumvoorraden uitgerekend welke artikelen u moet verplaatsen. Zo houdt u de voorraad in een winkel of op een grijplocatie in uw magazijn voortdurend op pijl.

Afleveren

Vanuit het magazijn zet u eigen transport in om bestellingen af te leveren. In dit geval is het handig als de chauffeur tijdens het afleveren een handtekening voor ontvangst krijgt. Via deze module ontvangt u de handtekening digitaal, zodat u het bewijs van afname eenvoudig op kan slaan.